Angyali mesekönyv, amit imádnak a gyerkőcök

A felcseperedő gyereknek fergeteges szüksége akad arra, hogy mesekönyv olvasásával átlássa a sima emberi kötelékeket, szimpatizáljon a bajnokokkal és felismerje a rosszakarókat

Névjegy - A mesekönyvben szereplő hősök bőrébe bújva éli meg a vészt, a megmenekülést, az örömöt a szomorúságot, harcol az igazságért, és nyeri el megérdemelt jutalmát - vagy büntetését. A kicsikben így maradnak meg az erkölcsi tanulságok. A Meséld mesekönyv weboldalon található több adat. A mesekönyv nem csak felüdítő, hanem nagy részben nevelnek is: az életről oktatnak, érzelmi kapaszkodókat adnak és segítik a személyiség fejlődését.

Sok modern mesetörténettel ellentétben, a mesekönyv meséiben a rossz éppúgy jelen van, mint az erény. A jó és a rossz jóformán minden mesében alakot ölt valamelyik szereplőben, és megnyilvánul tetteiben, mint miközben mindkettő jelen van az életben és minden emberben is. Ez a kettősség hordozza azt az erkölcsi problémát, amelynek megoldásáért harcolni kell. A népmesék az egzisztenciális bonyodalmakat mindig tömören és nyilvánvalóan fogalmazzák meg. Így a csemete a mondanivaló lényegével kerül szembe, míg a bonyolultabb cselekmény csak összezavarná a gyereket. A mesekönyv minden tényállást egyszerűsít. Alakjait precíz vonallal alkotja meg, a részletek közül csak a legfontosabbakkal foglalkozik. résztvevőiben elenyésző az egyéni vonás, inkább típusokat képviselnek.

Forrás: meseld.hu, 2019-11-06 19:12