Részecskeszűrő tisztítás

A részecskeszűrő szerepköre az, hogy megakadályozza az egészségroncsoló molekulák szabad távozását

Egy kifogástalan részecskeszűrő a korom 90 százalékát képes csapdába fogni. A részecskeszűrő funkciója az, hogy akadályozza az egészségroncsoló anyagok szabad távozását. Megannyian nincsenek tisztában azzal tudják, hogy a dízel személygépkocsik részecskeszűrővel szereltek.

Használt személygépjármű megvásárlása előtt sajnos nem vizsgálható meg a részecskeszűrő állapota. Sajnos számos alkalommal a részecskeszűrő el van tömődve, de még a kontroll lámpa nem világít. A részecskeszűrő állapota nem ellenőrizhető leszerelés nélkül. Az elromlott részecskeszűrőt korrigálni vagy kiégetni kell. Előbbi nagyon magas költségű, míg utóbbi pénztárcabarát megoldás.

A részecskeszűrő regenerálja önmagát. Ám ehhez nagyobb fordulatszámon kell autózni huzamosabb ideig. A regenerálódás menete beindul, a részecskeszűrőben meglevő szennyeződés elég. A részecskeszűrő baja túlnyomóan 160 ezer km körül bukkan elő. Ez nagyrészt a személygépjármű használatától függő. A Szűrőrészecske részecskeszűrő weblapján olvasható még több tudásbázis. Akik kiváltképp városban használják, hamarabb találkoznak a bonyodalommal.

Forrás: reszecske-szuro.hu, 2018-09-05 11:35