Részecskeszűrő kiiktatás hátrányai

A részecskeszűrő cseréje nagyon drága költség. Elég mélyen a zsebünkbe kell nyúlni

Megannyian nincsenek tisztában azzal tudják, hogy a dízel járművek részecskeszűrővel vannak felszerelve. Egy nagyszerű részecskeszűrő a káros anyagok 90 %-át képes magába fogni. A részecskeszűrő feladata az, hogy akadályozza a környezetroncsoló anyagok szabadon távozását.

A részecskeszűrő cseréje nagyon drága díj. Elég mélyen a pénztárcánkba kell nyúlni. A minőségi részecskeszűrő költsége több százezer forint. Számos rémes hír terjeng a részecskeszűrővel kapcsolatban, hiszen a javítás díja rettentően drága. Tudásbázis a Szűrőrészecske részecskeszűrő weboldalon.

A részecskeszűrő tisztítja magát. Csakhogy ehhez magasabb fordulatszámon kell autózni több ideig. A regenerálódás folyamata beindul, a részecskeszűrőben lévő szennyeződés kiég. A részecskeszűrő gondja túlnyomórészt 160 ezer km körül mutatkozik meg. Ez leginkább a jármű felhasználásától függ. Akik kiváltképpen városban használják, gyorsabban szembesülnek a bonyodalommal.

Régi gépkocsi megvásárlása előtt sajnos nem vizsgálható át a részecskeszűrő állapota. Sajnos tengernyi esetben a részecskeszűrő el van tömődve, de még az ellenőrző lámpa nem világít. A részecskeszűrő állapota nem ellenőrizhető szerelés nélkül. Az elromlott részecskeszűrőt cserélni vagy kiégetni kell. Előbbi rettentően borsos költségű, míg utóbbi kedvezményes árú módszer.

Forrás: reszecske-szuro.hu, 2018-08-04 10:49