Imádni való mesekönyv, amit szeretnek a kicsik

A felcseperedő kölyöknek monumentális szüksége van arra, hogy mesekönyv olvasásával átlássa a letisztult emberi összefüggéseket, szimpatizáljon a hősökkel és megismerje a gonoszokat

A mesekönyv illusztrálása aszerint készülnek nálunk, hogy a szülő a kiválasztott fabulákból azt a részt elküldi cégünkhöz, amelyet akar a gyerekszobában látni illusztrációként. A Meséld mesekönyv weboldalán kereshető még több javaslat. Arra is van lehetőség, hogy rengeteg fabulából egy kis képes mesekönyvet készítsünk személyre szabva a gyermek igényeinek megfelelően. A mesekönyv történetéből ki lehet emelni részleteket, amiket aztán rajzként, vagy plakátként a lurkó viszontláthat. Ily módon a népszerű mesebeli példaképét, vagy mesebeli helyét többnyire láthatja.

Sok modern mesetörténettel ellentétben, a mesekönyv történeteiben a rossz éppúgy jelen van, mint az erény. A jó és a rossz jóformán minden mesében alakot ölt valamelyik karakterben, és megnyilvánul tetteiben, mint ahogy mindkettő jelen van az életben és minden emberben is. Ez a kettősség viszi azt az erkölcsi problémát, amelynek megoldásáért küzdeni kell. A népmesék az egzisztenciális bonyodalmakat mindig tömören és nyilvánvalóan fogalmazzák meg. Így a ifjonc a mondanivaló lényegével kerül szembe, míg a bonyolultabb cselekmény csak összezavarná a gyereket. A mesekönyv minden körülményt leegyszerűsít. Alakjait határozott vonallal rajzolja meg, a részletek közül csak a legfontosabbakkal foglalkozik. Szereplőiben csekély az egyéni vonás, inkább típusokat képviselnek.

Forrás: meseld.hu, 2018-04-18 10:21