Részecskeszűrő kiiktatás hátrányai

Gondolhatunk a részecskeszűrő hibájára, ha a kocsi üzemanyag fogyasztása növekedett mialatt a teljesítménye látványosan romlott

Temérdeken nem ismerik tudják, hogy a dízel személygépkocsik részecskeszűrővel szereltek. A részecskeszűrő szerepköre az, hogy meggátolja az egészségroncsoló részecskék szabad távozását. Egy nagyszerű részecskeszűrő a káros részecskék 90 százalékát képes magába ejteni.

Gondolhatunk a részecskeszűrő hibájára, ha a gépkocsi üzemanyag fogyasztása megnőtt míg a teljesítménye igencsak romlott. Ha a részecskeszűrő lámpája felvillan, ne ijedjünk meg. Menjünk ki a sztrádára és pörgessük meg az autót. Ha ez sem segít, keressünk fel egy részecskeszűrő szakértőt. Aki az új részecskeszűrő költségének töredékéért kitakarítja a részecskeszűrőt. A Szűrőrészecske részecskeszűrő weboldalán látható több tanulmány.

Régebbi személygépkocsi megvásárlása előtt sajnos nem vizsgálható meg a részecskeszűrő állapota. Sajnos tömérdek esetben a részecskeszűrő el van tömődve, de még a check lámpa nem jelzi. A részecskeszűrő állapota nem vizsgálható át szétszerelés nélkül. A gyenge minőségű részecskeszűrőt cserélni vagy tisztítani kell. Előbbi nagyon borsos költségű, amíg utóbbi olcsó eljárás.

Forrás: reszecske-szuro.hu, 2017-12-10 12:57